English teaching

We cannot teaching English language in the car driving.
 

Aktuális fórum témák

A Hajdúring K. K. Alapítvány Fórumot indít balesetmegelőzés, biztonságos közlekedés, illetve a közlekedési morál javítása érdekében.

Várjuk építő hozzászólásaikat, javaslataikat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre e-mail címe megadásával

 
 

Partnereink


E-Educatio Zrt.

emet_logo_szines_jpeg_k.jpga_miniszterelnokseg_logoja_k.jpg

 
Magyarországon elsőként biztonsági kamerát alkalmazunk a gyakorlati oktatásnál!

A Hajdúring Közérdekű, Közhasznű Alapítvány Autósiskolája Magyarországon elsőként rendszeresítette a kamerás gyakorlati oktatást. Ez a módszer garancia a tanulóknak, és az oktatóknak is aminőségi gépjármű-vezetői képzés terén. Nevelő-oktató hatása mellett a felvételek, mint egy "fekete dobozként" is funkcionál.
http://www.youtube.com/watch?v=jfRts5YW25MA biztonsági kamerás gyakorlati oktatáselsősorban a tanulók érdekeit szolgálja, azáltal, hogy ellenőrizhetővé válik miis történik tulajdonképpen egy-egy vezetési tanóra alatt.

Például: levezette-e a tanuló azelőírt kötelező vezetési órákat, kapott-e elég instrukciót az oktatótól,mennyire volt figyelmes, illetve képes volt-e a tanuló a figyelmét megosztani? Betartotta-ea KRESZ által előírt szabályokat, mik voltak a pozitívumai vagy hibái a vezetéssorán, tudta-e ezeket a hibákat egyedül korrigálni, észlelte-e aveszélyhelyzeteket, milyen volt a reakciója egyes helyzetekben? Kért-e éskapott-e időben megfelelő segítséget az oktatótól a vezetés során akár gépjárműtechnikai kezeléssel kapcsolatban is?

A kamerás felvételek a gyakorlatioktatás után visszanézhetők, a tanuló az oktató segítségével kielemezheti, így apozitívumokat kiemelve elősegítheti a tanulóban a helyes gépjármű-vezetőimagatartás és szituációk rögzülését. Segít a lehetséges hibák későbbikorrigálásában, kiküszöbölésében. Fegyelmezettebb, és figyelmesebb lesz atanuló ez által.

A tanulók hozzáállása az újmódszerhez jónak bizonyult, hiszen ráébresztette őket arra, hogy mindez az őérdeküket szolgálja elsősorban, és nagyon sokat tanulhatnak belőle előre isfelkészülve a következő vezetési órára, vagy már magára a forgalmi vizsgára.

Másrészről az oktatók érdekeit isvédi a biztonsági kamerás oktatás, hiszen bármilyen számonkérés a tanulórészéről ellenőrizhető a felvételek alapján.

„Fekete dobozként” funkcionálvarögzíti az esetleges baleseteket, a szabálysértések körülményeit. A felvételekbizonyítékként szolgálhatnak egy-egy ilyen esetben, nincs vita arról, hogy kivolt a hibás.

A biztonsági kamera technikaiismertetője:

A kétcsatornás kamera a gépjárműbelsejében könnyen felszerelhető. Külső felvételeket 140o, belsőfelvételek 170o-os látószögben készít. Éjjeli funkcióval ellátott,tehát az éjszakai vezetésre is alkalmas. Kép és hanganyagot vesz fel. BeépítettGPS segítségével nyomon követi az autó mozgását, sebességét, és térképenrögzíti azt. Az időt, dátumot folyamatosan mutatja, méri. A felvételek személyiszámítógépre lementhetőek, tehát megőrizhetőek, a tanulók külön kéréséreátadhatóak.

 

A biztonsági kamerahasználatával, tapasztalataival kapcsolatban a Hajdúring Közérdekű, KözhasznúAlapítvány nagyon szívesen tart bemutató anyagot az érdeklődőknek időpontegyeztetéssel. Címünk: 4026 Debrecen, Mester utca 1. szám II. emelet 2. ajtóTelefon: +36304139779 Gajdos Zoltán kuratóriumi elnök, vagy +36304148482 Dr.Gajdos Zoltán Zsolt iskolavezető